Srbija mora da osudi komunističke zločine da bi ušla u Evropu!

0

Poslanik u Skupštini Srbije i potpredsednik Srpskog pokreta obnove Aleksandar Čotrić kaže za Telegraf da će Vlada morati da predloži Parlamentu deklaraciju kojom se osuđuju zločini nad narodom od strane komunističkog režima, a sve zbog evrointegracija zemlje.

– Skupština mora da osudi komunističke zločine tokom njene vladavine posle Drugog svetskog rata, a to će od Srbije tražiti EU, jer su to sve zemlje koje su članice Evropske unije učinile pa i Hrvatska, Slovenija, Bugarska, Rumunija, Mađarska… – tvrdi Čotrić.

Prema njegovim rečima, sve dok Srbija ne osudi komunističke zločine, njihove konc-logore, progone političkih neistomišljenika i ne proglasi Dan sećanja na žrtve kojih je, kako tvrdi, više od 100.000 neće moći da uđe u EU.

10_23-Srbija_Masovne_GrobniU Vladi Srbije za Telegraf su potvrdili da EU od svake države koja je kandidat za članstvo traži da ispoštuje odluku Saveta Evrope iz 1997. godine.

– Srbija će u pregovorima ići korak po korak, to je sigurno jedno od mnogih pitanja koje stoji pred nama na ovom putu, a svaki će se sigurno i rešiti, jer za tim postoji dobra volja – kažu u Vladi.

Podsetimo, Srbija će u toku pregovora sa EU pred sobom imati stalno otvorena tri poglavlja tokom pregovora: 23, 24 i 35, koja se odnose na pravosuđe, vladavinu prava i odnose sa Kosovom, i istakao da svaka zemlja članica može da traži proveru u bilo kom trenutku, a osuda zločina komunističkog režima samo je jedan od mnogih na putu ka članstvu.

 

http://www.telegraf.rs/vesti/politika/785710-otkrivamo-srbija-mora-da-osudi-komunisticke-zlocine-da-bi-usla-u-evropu