SUBNOR Srbije – Savez udruženja boraca Narodnooslobodilačkog rata

2

Uvaženi gospodine Predsedniče,

Predlažemo da se spomenik Josipu Brozu Titu, koji je sklonjen sa trga u Užicu, vrati na prvobitno mesto i da se Josipu Brozu, vođi ustanka naroda Srbije i Jugoslavije, u borbi protiv fašističkih okupatora u Drugom svetskom ratu i potom osnivaču nesvrstanosti u svetu, ukazuju priznanja koja istorijski pripadaju.

U bivšem kolonijalnom i porobljenom a danas nesvrstanom svetu, ime Tito je ulaznica za Srbiju u te države i taj svet. Bivša demokratska vlast je sa nipodaštavanjem govorila o nesvrstanim zemljama, koje su bile i ostale naši stvarni i jedini prijatelji i poštovaoci. I sami ste se uverili šta znači reč Tito u tom svetu i kako Vas i predstavnike Srbije dočekuju zato što ste iz njegove zemlje.

Ne bismo želeli da Bam nabrajamo gde se sve nalaze obeležja gen. Dragoljuba Mihailovića, gen. Milana Nedića, Dimitrija Ljotića i ostalih, čije pominjanje imena sve ljude antifašističkog opredeljenja, podseća na fašističku okupaciju i njihove uloge kao stvaralaca užasa.

Republički odbor SUBNOR-a Srbije iz tih razloga, traži od Vas, kao Predsednika Republike, da Srbija počne da brani svoje časno mesto u istoriji i doprinos ličnosti, koje su potomci saradnika fašističkih okupatora i neonacističke snage u Srbiji, uspele da uprljaju i ospore ili bar tako misle da su uradile – stoji u pismu koje je Predsedniku Republike, Tomislavu Nikoliću, uputio prof.dr Miodrag Zečević, predsednik Republičkog odbora SUBNOR-a Srbije.

http://www.subnor.org.rs/pismo-predsedniku-srbije-2#more-3444

2 KOMENTARA

  1. Bogohulni zahtev brozovaca! Narod uzickog kraja je jos u ratu propistao majcino mleko cim je Broz izasao iz Beograda u Uzice. Posle rata, jednom recju – strasno. Dokaz: spiskovi brozovskog Vojnog suda Uzice, Spiskovi OZN-e i UDB-e…, likvidiranih “narodnih neprijatelja” i “neprijatelja revolucije”. Nema tu sta nepotrebno mesati i Predsednika. Jednostavno: Neka se gradjani Uzica sami izjasne, bilo kojim sredstvom demokratskog izjasnjavanja. Pa ako bude vecina za to – neka im bude…Sto se pravde tice i zla koje je Broz naneo Srbima, sasvim je dovoljno sto, kao pravolslavci, trpimo i onu cvecaru u Beogradu.Za razliku od njegovih Hrvata nama su grobovi ma ciji svetinja. Ima li u sred Zagreba, ma i jedan spomenik bilo kom Srbinu” psniku, naucniku…Brozovci, dovoljan Vam je onaj u Beogradu, pa idite na hodocasce, koliko Vam volja…Ostavite Srbe i Srbiju na miru! Jer ona niti je Vasa niti Brozova, ona je sada NARODNA, SVIH SRBIJANACA, MA KOJE VERE I NACIJE BILI. NIJE VISE PRCIJA VASEGA VODJE I NITI IJEDNE PARTIJE KAO U VASOJ REVOLUCIJI. Nadjite gde je vas vodja satario tolike Srbe, pa onda trazite nesto…

  2. Brozovci, pocnite ceniti svoju pamet, a ne ono sto Vam je usadjivano decenijama direktivama. U ostalom kao i meni. Ali sam na vreme progledao i ucinio da moje pokolonje progleda i misli svojom glavom. Opet izjednacavate Mihailovica, Nedica i Ljotica. Procitajte Vas Zbornik dokumenata tom 14 knjiga 1-4, kao i tom 12, knjige 1-3. Vi ste ih pisali, a objavljeni su uz amanet Vaseg Broza. Videcete i dokumenat sa vise strana *brozovski u fusnosti, nemacki , bugarski i JVuO) o Stopanjskom boju, 25-26.avgust 1943. Samo u tom boju Rasinski korpus naneo gubitke ljoticevcima od preko 200 mrtvih i mnogo ranjenih. I tako celog rata. Isto u Vasim Zbornicima pod NdA dokumentima imate sijaset borbi JVuO protiv nedicevske SDS. Dakle, jesu li ti Vasi Zbornici tacni ili ne? Ako su Mihailovic i Ljotic jedno, zasto u Vasim dokumentima stoji da su za svakog ubijenog ljoticevca, Nemci streljali od 5-10 pripadnika nacionalnog pokreta i JVuO? Potpuno Vas razumem da ste nas lagali pola veka, da bi ocuvali svoju vlast. Ali, cemu sada sluzi Vase krivotvorenje i laganje? Ucinite to zarad Vaseg pokolenja. Borili ste se protiv fasista, mada Vam je Jugoslovenska vojska uvek bila prvi cilj cim je Broz dosao 1941 u rejon Takovo i Uzice. Ali, dozvolite – niste Vi bili jedini antifasisti na jugoslovenskom ratistu. Vi ste pisali Zbornik tom 12 (nemacka dokumenta). Procitajte. To Vam je dovoljno, da ispostujete sebe…Izjasnite se vec jednom sta je tacno: ti Vasi dokumenti ili to sto pricate. Ne zarad ISTINE, jer ona za Vas nikad i nista nije znacila. Vec, zarad Vas samih…